Планът за отвличането на Маделин Маккан е бил подготвян в португалски

...
Планът за отвличането на Маделин Маккан е бил подготвян в португалски
Коментари Харесай

Нова следа около изчезването 3-годишната Мади: Похитителят искал да я продаде, казва очевидец

Планът за  отвличането на Маделин Маккан е бил подготвян в португалски ваканционен курорт седмица преди изгубването на 3-годишното дете там, заяви Sky News.

Официално обвинен за изгубването ѝ е 46-годишният Кристиан Брюкнер

Заподозреният Кристиан Брюкнер е живеел каравана, паркирана в парцел, по същото време, когато детето изчезва от португалския курорт в Прая да Луж през 2007 година.

Снимка: Редакторски екип

Сега следствието може да има основен очевидец, който да разкрие по какъв начин се е стигнало до похищението и гибелта на Маккан.

Кен Ралф споделя, че Кристиан Брюкнер е опитал да убеди техен общ другар в това да намерят малко дете и да го продадат на двойка.

Германският прокурор, който води следствието отхвърли да каже за какво счита по този начин

„ Седяхме към огъня една вечер след хранене, изпихме няколко бири и в ранните часове на сутринта приятелят ми стартира да плаче. Попитах го какво е станало, а той ми сподели, че се е забъркал с Кристиан, с цел да откраднат дете в Прая да Луж от богато семейство “, изясни 59-годишният мъж.

Снимка: БГНЕС

Ралф, Кристиан и общият им другар, чието име не може да се посочва по правни аргументи, са били част от номадска, бохемска общественост, живееща на изолирани места в Югозападна Португалия.

„ Преди 17 години приятелят ми и фамилията му живееха в палатка там, а аз и жена ми му носехме храна. Кристиан е знаел, че той е уязвим. Приятелят ми искаше да замине, само че не можеше, тъй като нямаше пари за самолетни билети “, уточни Ралф.

Заподозряният няколко пъти е осъждан за педофилия

„ Предстоеше ми пътешестване към Англия. Казах му да не се захваща с проекта и му предложих помощ, откакто се върна. Казах му да не се занимава с похищение на човек за откуп – това е неуместно. Той ми отговори, че не е по този начин, а Кристиан бил разкрил двойка, която щяла да купи детето “, сподели още той.

Седмица по-късно Ралф научава от новините за безследното изгубване на 3-годишната Маделин Маккан.

„ Веднага отидох в полицията. Показах им карта и по какъв начин се стига до място в гората. Обясних, че незабавно би трябвало да я изпратят на португалската полиция “, добави Ралф.

След като се връща в Португалия и отива в полицията, схваща, че информацията му не е била предадена. Приятелят му е бил липсващ, а палатката му – изгорена. Нямало е и диря от Кристиан. Не ги е срещал повече.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

През 2020 година Кристиан е разгласен за обвинен за изгубването на Маделин от прокуратурата в Германия. Там излежава 7-годишна присъда за обезчестяване на стара жена в Съединени американски щати.

Кен Ралф го разпознава по малкия екран. След това дава публични показания, които са взети от немската прокуратура, която проверява изгубването.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР